Хек, тушкований під овочевий шубою

Хек, тушкований під овочевий шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Буряк, морква і цибуля обмінюються своїми соками і ароматами з обсмаженою хеком в одне єдине чудове блюдо

Інгредієнти

Хек с/м (тушка) – 2 шт
Морква – 2 шт
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Буряк – 2 шт
Сметана – 2 ст. л.
Кріп – 0,5 пучка
Сіль – за смаком
Цукор – 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Вода – 2 ст.
Олія – для смаження

Як приготувати Хек, тушкований під овочевий шубою

Хек – це одна з найбільш дієтичних видів риби, яка підходить навіть самим маленьким діткам. Великою перевагою хека є відсутність кісток (крім хребта), тому таке блюдо з задоволенням будуть їсти всі члени сім’ї. А поєднання рибки і овочів зробить ваше блюдо по справжньому гідним навіть святкового столу!

Покроковий рецепт

Тушки хека розморожуємо до половини (так зручніше різати рибку щоб краї шматочків були рівними), рибу очищаємо від нутрощів. Зрізаємо верхні і нижні плавники, вздовж по всій тушці. Нарізаємо наші рибки на порційні шматочки, солимо і перчимо за смаком.

Наразі рибка просолюється і продовжує розморожуватися, займемося приготуванням овочів. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібними кубиками. Моркву і буряк так само очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Всі овочі обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі під кришкою на маленькому вогні протягом 15 хв. Не забуваємо періодично помішувати, щоб нічого не підгоріло. В кінці приготування овочів, додаємо до них сіль і цукор.

Шматочки рибки обсмажуємо на сковороді з розпеченим маслом, по 2-3 хв з кожної сторони на помірному вогні. Якщо у Вас сковорода без антипригарне покриття, то можна попередньо обваляти кожен шматочок у борошні.

Обсмажені шматочки хека перекладаємо в сковороду з товстим дном і високими бортиками. У ній ми будемо з’єднувати рибу з овочами і тушкувати.

Заливаємо рибку нашої засмажкою і додаємо воду. На великому вогні доводимо все до кипіння, потім вогонь зменшуємо і зверху на овочі додаємо сметану.

Сметану рівномірно розмазуємо ложкою. Накриваємо кришкою сковороду і на маленькому вогні тушкуємо протягом 15 хвилин. Потім посипаємо зверху все кропом і продовжуємо тушкувати ще 3-5 хв під закритою кришкою.

Лопаткою акуратно дістаємо шматочки рибки з овочами, щоб вони не разломались. До такої страви відмінним гарніром буде картопля пюре або відварний рис.
Приємного апетиту!