Хек в томаті

Хек в томаті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже апетитна рибка в томаті. Чудово підійде до такого гарніру, як рисова каша або картопля.

Покроковий рецепт

Починаємо з нашої рибки.У мене хек без голови(у кого з головою-обрізаємо). Рибку помили. Обрізали всі плавці, і всередині добре вичистили. Хребет я не видаляю. Порізали на шматочки. Посолили за Вашим смаком.

Наступний крок, шматочки риби добре обволікає в борошні з усіх сторін

Хек підготовлений. На сковороду вилити масло,розігріли. Виклали нашу рибку і на середньому вогні гарненько обсмажуємо. Риба повинна стати рум’яна (золотиста). Після, як хек підсмажили, відкладемо його в окремий посуд. Сковороду залишили, на ній будемо робити нашу томатну підливу.

І переходимо до підливі.Почистили, порізали цибулину, ріжемо дрібними кубиками. Моркву тремо на крупній тертці. Овочі обсмажили, і додали томатну пасту, і це все залили 1 склянкою води. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист. Доводимо до кипіння.

Підлива закипіла, і нашу рибу кладемо назад на сковорідку. Збиваємо вогонь. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

Божественний смак.Для краси можна додати трішки кропу. Всім приємного апетиту.