Приготування:
1. Будь річкову рибу очищають, видаляють зябра і нутрощі, варять у солоній воді одну годину. Потім бульйон проціджують, а відокремлюють м’якоть від кісточок.
2. У формочки перекладають разом з скибочками лимона і листочками зелені, моркву, порізану кубиками, часточки лимона, зелений горошок (половина частини) .
3. Желатин розпускають в склянці воду, змішують з гарячим бульйоном і заливають вміст формочок на стільки, щоб покрити вміст. Прибирають формочки у прохолодне місце.
4. Коли все застигло формочки дістають. Рибне філе викладають зверху, так само додають решту моркву і горох. Знову заливають, прибирають в холод до повного застигання.
5. Після повного застигання холодець витягують і можна сміливо подавати на стіл.