У каструлю налийте воду і розчиніть в ній бульйонні кубики. Покладіть моркву, лаврушку і сіль. Закрийте щільно кришкою. Дайте покипіти пару хвилин при сильному нагріванні. Потім на слабкому нагріванні варіть пару годинок. М’ясо повинно стати дуже ніжним і легко зчищатися з кісток.
Часник додати до м’яса. Додати перець, цибулю, петрушку. Варити з м’ясом.
Дістаньте і остудіть м’ясо.
У бульйон від варіння гомілок влийте біле вино з соком лимона і кип’ятіть до тих пір, поки кількість бульйону не увариться наполовину. Кришку закривати не треба. Бульйон остудити і процідити.
Звільніть м’ясо індички від кісток. Нарубаєте його дуже дрібними шматочками.
Залити увареним бульйоном і перемішати.
Приготувати відповідну прямокутну форму, краще застелити її плівкою, щоб потім було простіше дістати застиглий холодець.
При розстиланні форми слідкуйте, щоб не було на плівці великих складочок. Вилити в неї холодець. Приберіть форму в холодильник (не морозильна камера) і залиште там на шість годин.
Готовий холодець дістаньте з форми та наріжте.