Холодний суп – окрошка на кефірі

Холодний суп – окрошка на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Варіант страви для розвантажувального дня тижня. Можна весь день їсти і не поправлятися. Низкокаллорийно, корисно і дуже смачно. Окрошка – холодний суп. Це давньоруське блюдо. Готувалася з різних сортів м’яса або риби і дрібно нарізаних овочів. У мене бабуся з Кубані. У неї було своє господарство. Коли забивали порося, м’ясо заматывали в марлю і в’ялили в природних умовах. З такої в’яленої свинини і домашнього квасу, бабуся готувала окрошку. Ось це була всім окрошкам – окрошка!!! Класична окрошка заливалася квасом.

У наш час рецепт трансформувався, і для заправки використовують як квас, так і кефір, кисле молоко, мінералку і навіть пиво. Для пікантності додають тертий хрін або гірчицю. Окрошка особливо хороша навесні і влітку. Коли з’являється перша, свіжа зелень і перша редиска. У спеку, коли не хочеться гарячого, окрошка саме те. У мене рецепт дієтичної окрошки, без м’яса. Таку окрошку можна готувати в будь-який час року і якщо хочеться дати відпочинок своєму організму, розвантажитися. Ще й готується супер швидко.

Покроковий рецепт