Холодний суп таратор з огірків з авокадо

Холодний суп таратор з огірків з авокадо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таратор – освіжаючий холодний суп з огірків з часником і горіхами. Рекомендується подавати в охолодженому вигляді в літній час перед якими-небудь другими стравами.

Інгредієнти

свіжовіджатий сік – з четвертинки лимона
кисле молоко або нежирний кефір – один літр
оливкова олія – одна ч. ложка
очищені волоські горіхи подрібнені – три ст. ложки
мелений чорний перець – за смаком
міцний свіжий огірок великий – чотири штуки
очищені зубчики часнику – три штуки
невеликий авокадо м’який – одна штука
тонкомолота сіль морська – за смаком
холодна вода газована – 230 мл

Як приготувати Холодний суп таратор з огірків з авокадо

Цей освіжаючий супчик рекомендується подавати в охолодженому вигляді в літній час перед якими-небудь другими стравами.

Основою таратора є кисле молоко або не дуже жирний кефір, але можна використовувати і рідкий несолодкий йогурт без добавок.

Що ж стосується інших інгредієнтів, то з ними можна нескінченно експериментувати.

Покроковий рецепт

Видалити у авокадо кісточку, потім зрізати шкірку біля цього плоду, а м’яку м’якоть акуратно нарізати невеликими шматочками. Перекласти нарізаний авокадо в глибоку миску, полити сумішшю з свіжовіджатого соку і масла, потім приправити перцем і трохи посолити.

Очистити від шкірки огірки, потім ці овочі нарізати маленькими кубиками, крупно порубати горіхи, що ж стосується листочків м’яти, то їх потрібно нарвати руками.

Почистити часник будь-яким зручним способом, відправити його разом з іншими компонентами в миску, додати перчик і трохи солі, влити попередньо охолоджене кисле молоко або кефір, додати газовану воду, ретельно перемішати все.

Накрити миску з таратором кришкою і відставити у бік хвилин на десять, щоб це блюдо трохи настоялося. Далі підготувати глибокі порційні тарілки, влити настоявшийся таратор. Викласти зверху шматочки авокадо, присипати горішками, злегка збризнути оливковою олією і подавати в охолодженому вигляді до столу.