Таратор – освіжаючий холодний суп з огірків з часником і горіхами. Рекомендується подавати в охолодженому вигляді в літній час перед якими-небудь другими стравами.
Інгредієнти
свіжовіджатий сік – з четвертинки лимона | |
кисле молоко або нежирний кефір – один літр | |
оливкова олія – одна ч. ложка | |
очищені волоські горіхи подрібнені – три ст. ложки | |
мелений чорний перець – за смаком | |
міцний свіжий огірок великий – чотири штуки | |
очищені зубчики часнику – три штуки | |
невеликий авокадо м’який – одна штука | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
холодна вода газована – 230 мл |
Цей освіжаючий супчик рекомендується подавати в охолодженому вигляді в літній час перед якими-небудь другими стравами.
Основою таратора є кисле молоко або не дуже жирний кефір, але можна використовувати і рідкий несолодкий йогурт без добавок.
Що ж стосується інших інгредієнтів, то з ними можна нескінченно експериментувати.
Покроковий рецепт
Видалити у авокадо кісточку, потім зрізати шкірку біля цього плоду, а м’яку м’якоть акуратно нарізати невеликими шматочками. Перекласти нарізаний авокадо в глибоку миску, полити сумішшю з свіжовіджатого соку і масла, потім приправити перцем і трохи посолити.
Очистити від шкірки огірки, потім ці овочі нарізати маленькими кубиками, крупно порубати горіхи, що ж стосується листочків м’яти, то їх потрібно нарвати руками.
Почистити часник будь-яким зручним способом, відправити його разом з іншими компонентами в миску, додати перчик і трохи солі, влити попередньо охолоджене кисле молоко або кефір, додати газовану воду, ретельно перемішати все.
Накрити миску з таратором кришкою і відставити у бік хвилин на десять, щоб це блюдо трохи настоялося. Далі підготувати глибокі порційні тарілки, влити настоявшийся таратор. Викласти зверху шматочки авокадо, присипати горішками, злегка збризнути оливковою олією і подавати в охолодженому вигляді до столу.