Хрусткі чіпси з кабачків

Хрусткі чіпси з кабачків – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ідеально хрусткі запечені чіпси з цукіні (кабачків)! Смачна, корисна, низькокалорійна, веганські, безглютенова закуска, яку всі люблять. Дуже смачно подавати овочеві чіпси з соусом!

Інгредієнти

кабачки або цукіні, нарізані колечками – 4 шт.
сіль – за смаком
оливкова масло – для змазування
спеції, суміш – за смаком
соус – при подачі

Як приготувати Хрусткі чіпси з кабачків

ПОРАДИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ЧІПСІВ З ЦУКІНІ (КАБАЧКІВ)
По-перше, самий очевидний крок – цукіні нарізати тонко і рівномірно.
По-друге, і це теж важливо, зробіть усе можливе, щоб позбавити шматочки цукіні (кабачки) від вологи. Тут ви можете зробити дві речі:
1) як тільки шматочки цукіні викладені на паперовий рушник (волога повинна бути захоплена чимось, вірно?), посипте їх сіллю. Сіль буде витягати вологу.
2) Зверху вже солоні цукіні (кабачки) застеліть ще одним шаром паперових рушників і придавіть листом і вантажем (я використовую обробну дошку). І залиште на 15-20 хвилин, щоб сіль і вага працювали разом. Так можна витягнути більше вологи.
По-третє, запікати кільця цукіні (кабачки) в духовці з більш низьким ступенем нагрівання. Це повільна випічка, яка забезпечує хрусткі чіпси і не пригорає.

Покроковий рецепт

1. Промийте цукіні (кабачки), поріжте їх тонкими кільцями. Можна використовувати спеціальну овочерізку (у кого є).

2. Розподіліть колечка кабачків на великих аркушах паперового рушника. Присипте кабачки/цукіні сіллю, потім накрийте іншим паперовим рушником. Можна поставити вантаж…зверху покласти ще один лист і на нього – обважнювач у вигляді каструлі з водою (наприклад).Ідея полягає в тому, щоб з кабачків вийшли надлишки води) Залиште на 15-20 хвилин.

3. Розігрійте духовку до 120 градусів. Вистелити пергаментним папером деко. Злегка змастіть пергамент оливковою олією. Покладіть цукіні на пергаменту в один шар.

4. Злегка змастити кабачки оливковою олією. Посипати сумішшю спецій зверху (за бажанням, але додає відмінний смак!)

5. Запікати в розігрітій духовці від 1,5 до 2 годин, поки овочі не стануть хрусткими і золотистими. Якщо деякі з цукіні все ще м’які, видаліть ті, які вже готові, і поверніть деко в духовку. Запікайте до тих пір, поки всі цукіні не стануть хрусткими.

6. Подавати запечені кабачки краще всього теплим або кімнатної температури з грецьким соусом цацики.