Якщо гостей на свято вже складно здивувати яким-небудь стравою, то варто приготувати креветки з неймовірно ароматним соусом! Перед таким блюдо встояти точно складно.
Інгредієнти
креветки – 300 гр | |
яйце куряче – 1 шт. | |
луковичка – 1 головка | |
оцет – за смаком | |
борошно – жменя | |
масло – беруть рослинне | |
молоко – 2 ст. ложки | |
імбир – краще свіжий | |
мелений перець – за смаком | |
сіль – за смаком | |
Соус: | |
цибулинки – три | |
часнику – кілька зубчиків | |
томатного пюре – півсклянки | |
імбир – за смаком | |
масло рослинне – 1 ст. ложка | |
перчик з сіллю – за смаком |
Якщо гостей на свято вже складно здивувати яким-небудь стравою, то варто приготувати креветки з неймовірно ароматним соусом! Перед таким блюдо встояти точно складно.
Покроковий рецепт
Готують соус: подрібнюють очищений цибулю з часником, просмажують разом з імбиром на олії. Слідом додають томатне пюре і спеції за смаком. Далі доводять до кипіння, знімають з плити.
Тепер готуємо основне блюдо. Цибулю обчищають, подрібнюють, змішують по смаку з маслом, оцтом, подрібненим імбиром і спеціями.
В отриману ароматну суміш викладають креветки. Залишають маринуватися на годину.
Змішують борошно і чорний мелений перець. І вмочують мариновані креветки в борошні (щоб вся креветка була в борошні).
Готують тісто. З молока, яйця, солі замішують рідку молочно-яєчну суміш. В неї занурюють креветки, які ми обваляли в борошні. Знову ж вся креветка повинна бути в яєчно-молочної суміші. Можна дати креветкам полежати 1-2 хвилини.
Знову обвалюють креветки в борошні і швидко прожарюють в киплячому маслі.
Подають на сервировочном блюді окремо креветки в клярі, окремо – ароматний соус.