Хрусткі креветки в клярі з томатним соусом

Хрусткі креветки в клярі з томатним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо гостей на свято вже складно здивувати яким-небудь стравою, то варто приготувати креветки з неймовірно ароматним соусом! Перед таким блюдо встояти точно складно.

Інгредієнти

креветки – 300 гр
яйце куряче – 1 шт.
луковичка – 1 головка
оцет – за смаком
борошно – жменя
масло – беруть рослинне
молоко – 2 ст. ложки
імбир – краще свіжий
мелений перець – за смаком
сіль – за смаком
Соус:
цибулинки – три
часнику – кілька зубчиків
томатного пюре – півсклянки
імбир – за смаком
масло рослинне – 1 ст. ложка
перчик з сіллю – за смаком

Як приготувати Хрусткі креветки в клярі з томатним соусом

Якщо гостей на свято вже складно здивувати яким-небудь стравою, то варто приготувати креветки з неймовірно ароматним соусом! Перед таким блюдо встояти точно складно.

Покроковий рецепт

Готують соус: подрібнюють очищений цибулю з часником, просмажують разом з імбиром на олії. Слідом додають томатне пюре і спеції за смаком. Далі доводять до кипіння, знімають з плити.

Тепер готуємо основне блюдо. Цибулю обчищають, подрібнюють, змішують по смаку з маслом, оцтом, подрібненим імбиром і спеціями.

В отриману ароматну суміш викладають креветки. Залишають маринуватися на годину.

Змішують борошно і чорний мелений перець. І вмочують мариновані креветки в борошні (щоб вся креветка була в борошні).

Готують тісто. З молока, яйця, солі замішують рідку молочно-яєчну суміш. В неї занурюють креветки, які ми обваляли в борошні. Знову ж вся креветка повинна бути в яєчно-молочної суміші. Можна дати креветкам полежати 1-2 хвилини.

Знову обвалюють креветки в борошні і швидко прожарюють в киплячому маслі.

Подають на сервировочном блюді окремо креветки в клярі, окремо – ароматний соус.