Хрусткі шоколадні мафіни Малиновий захват

Хрусткі шоколадні мафіни Малиновий захват – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хрусткі мафіни з рідкою начинкою з шоколаду і малини підійдуть як для святкового столу, так і для домашнього чаювання.

Покроковий рецепт

Підготуємо продукти для мафінів

Яйця, масло і цукор кладемо в чашу для збивання.

До них додаємо сипучі продукти (Какао, розпушувач і борошно, ванільний цукор).

Збиваємо міксером спочатку на низькій швидкості, близько 3 хвилин, а після, на високій ще 7-8 хвилин.

Якщо тісто у вас вийшло густе і з грудочками, можна додати 30-50 мл молока кімнатної температури.

Консистенція у тесту повинна бути густою.

Готовим заповнюємо тістом формочки для кексів, попередньо змастивши кожну маслом.

Заповнюємо кожну форму на 1/3 тестом.

Додаємо начинку – квадратик шоколаду і малину.

Рештою тестом заповнюємо форми на 2/3, з урахуванням того, що тісто ще підніметься.

Ставимо в попередньо розігріту духовку на 30-35 хвилин. Печемо при температурі 175-180 градусів.


Готові маффіни можна прикрасити кремом, я використовувала цей. Непоганий, але не стабільний. Краще підійде крем-чіз. Такий варіант прикраси десерту також можливо робити з та з білковим кремом.

Якщо у вас, як і у мене, немає насадок і кондитерського мішка, ви можете зробити такі ж шапочки з допомогою звичайного целофанового пакета.
Для цього зробіть в ньому маленьку дірочку на одному куточку. Акуратно і не поспішаючи, прикрашайте мафіни.

Подавати з гарним настроєм і гарячим м’ятним чаєм! Приємного апетиту!