Хрусткі смажені карасі в клярі

Хрусткі смажені карасі в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для страви. Карасики потрібно брати маленькі, так як при такому приготуванні їх кістки прожариваются і абсолютно не відчуваються в готової риби.

Карасі очистити від луски і нутрощів, добре вимити і натерти чорним перцем, сухим цибулею і меленим гуньбою.

Додати до риби сіль і залишити на півгодини-годину для гарного просолювання.

Обваляти рибу в суміші двох видів борошна і відправити на розпечену сковорідку.

Готувати карасики на сильному вогні з обох боків до появи рум’яного кольору. За рахунок того, що маленькі рибки, вони гарненько просмажаться всередині і придбають хрустку скоринку.
При обсмажуванні риби дуже часто летять бризки масла, але накривати кришкою карасі не варто – не буде хрусткою оболонки. Щоб зберегти чистоту кухні, треба затулити сковороду під кутом в 90 градусів харчової алюмінієвої фольгою.

Готові карасі подавати як самостійне блюдо зі сметанним соусом або тартаром. Приємного апетиту!