Скумбрія в духовці

Набір продуктів невеликий, ви завжди можете доповнити або навіть змінити його на свій розсуд.

Інгредієнти

Скумбрія – 2 штуки великі
Цибуля ріпчаста – 2 штуки
Морква – 1 велика
Квасоля – 0.5 склянки
Майонез – 1 столова ложка
Соєвий соус – 100 мл
Гірчиця – 1 чайна ложка
Рослинне масло – 2 – 3 столових ложки Для обсмажування моркви

Як приготувати Скумбрія в духовці

Яскравий, виражений смак рибки завжди вигідно підкреслюють овочі, сьогодні запечемо в духовці скумбрію в духовці без солі. Замість неї будемо використовувати соєвий соус.

Покроковий рецепт

На шість порцій потрібно взяти:

Почнемо з нарізки моркви – поріжемо її невеликим брусочком і припустимо на розпеченому маслі. Цибулю – півкільцями його теж можна підсмажити, але я не стала. Квасоля підготуємо заздалегідь, як зазвичай, замочимо на 6-10 годин і відваримо до готовності.

Скумбрію виберіть велику, блискучу, без порізів і іржавих плям на тушці.
Рибу потрібно потрошити, ретельно промити і нарізати на порційні шматочки товщиною 3.5 – 4 сантиметри.

Приготуємо маринад – заправку, змішаємо разом, Соєвий соус, майонез і горчичку, до однорідної консистенції яким заллємо рибу на 15 хвилин.

Овочі з’єднуємо в глибокій тарі, так буде зручніше все змішувати, і так само додаємо до них частину маринаду. Коли пройде час, викладемо овочі в форму, зверху на них викладемо рибу і виллємо маринад.

Духовку виставлено на 170 – 180 °С, запікаємо приблизно 30 – 35 хвилин.
Блюдо настав, сіль я не використовую, досить і соєвого соусу, смак скумбрії і овочів дуже хороший, а запікання в духовці зберігає всі корисні властивості продуктів.

Дивіться також:  Горбуша, запечена під шубою