Господині звикли готувати ікру з кабачків або баклажанів у вигляді пасти. Мало хто готує ікру у вигляді шматочків. Баклажанна ікра може зберігається тривалий час у холодному місці.
Інгредієнти
баклажани – 4 баклажа насреднего розміру | |
помідори – 5 шт | |
болгарський перець – 2 шт | |
цибуля – 2 головки | |
ростить. масло – 2 ст. л. | |
чорний перець – за смаком | |
сіль – 1 ч. л. | |
перець чилі – за смаком та бажанням | |
петрушка – жменя |
Для того щоб приготувати ікру потрібно взяти багато баклажан і додати овочі, все нарізати і тушкувати до готовності. Виходить дуже смачна закуска або намазки на хліб.
Покроковий рецепт
Підготовка
Баклажани помити і накришити дрібними шматочками, залити водою, додати солі і дати постояти 30 хвилин, потім злити воду. Цю процедуру ми робимо, щоб овоч не гірчив.
Цибулю необхідно подрібнити. Болгарський перець необхідно ретельно очистити, видалити насіння, нарізати дрібними кубиками (я беру жовтий, для яскравості страви). Помідори дрібно порізати. Чилі (додавати за бажанням) дрібненько порізати, видаливши насіння і плодоніжку.
Приготування
У розігріту сковороду додати масло і викласти баклажани. Після того як баклажани дадуть сік і половина його випаруватися, потрібно додати цибулю.
Через 10 хвилин до інгредієнтів додати болгарський перець і чилі.
Помідори приєднати до загальної маси через 5 хвилин. Все добре перемішати, посолити, поперчити і тушкувати, щоб випарувати надлишки рідини.
В кінці гасіння додати дрібно порізану петрушку.
Готовий продукт розподілити по банкам і прибрати в прохолодне місце до повного охолодження. Зберігати баклажанну ікру краще в холодильнику. А подавати її можна до свіжою, вареною картопельки або у вигляді бутербродів на сніданок.