Гарбуз очистити від шкірки і нарізати середніми шматочками. Викласти у термостійку посуд, змащену рослинним маслом.
Посолити за смаком і запекти в духовці до м’якості (при середній температурі). При необхідності накрити форму фольгою або кришкою.
Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Морква повинна стати м’якою.
Перекласти гарбуз і моркву в глибоку посуд. Пюрировать за допомогою заглибного блендера.
Пюрировать помідори з допомогою блендера. При бажанні помідори можна попередньо наколоти виделкою, витримати в окропі близько 5-ти хвилин і очистити від шкірки.
Додати помідори до гарбузі з морквою, додати цукор, сіль, суху або свіжу зелень кропу (дрібно порізаний), сухий часник і спеції. Сухий часник можна замінити на пару зубчиків свіжого, пропущеного через прес або натертого на дрібній тертці.
Проварити суміш 10-15 хвилин. Це дозволить розкритися смаку і аромату всіх спецій і не дасть ікрі заграти. Якщо ікра вийде занадто густий, можна розбавити її водою перед варінням.
Готову ікру можна використовувати відразу або розкласти по стерилізованим банкам і закатати – для тривалого зберігання.
Подавати охолодженої.