Імбирне печиво

Імбирне печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт, пропонований для приготування імбирного печива, не складний, з ним впорається навіть починаюча господиня. Випікати пряники необхідно не довше 7-10 хвилин, щоб вони були м’якими.

Інгредієнти

Яйце – 3 шт
Мед – 3 ст. л.
Цукор – 1 ст
Спеції: кориця, мускатний горіх, імбир – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Борошно – 500 – 700 гр
Вершкове масло 82,5% – 200 гр

Як приготувати Імбирне печиво

Імбирні пряники або печиво є улюбленими ласощами для дітей та дорослих. Додавання деяких спецій створює специфічний смак і аромат. Якщо їх розписати глазур’ю, то підійде для частування на свята: Новий рік, День народження, ювілей. Або просто для домашнього чаювання.

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти. Масло заздалегідь дістати з холодильника.

У каструлю з товстим дном кладемо мед. Додаємо 1 ч. л. всіх спецій. Це загальна кількість усіх спецій.

Каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Вимикаємо вогонь і викладаємо в киплячу суміш вершкове масло. Помішуємо, щоб воно швидше розтопилося.

В чаші окремо збиваємо до пишної піни яйця з цукром.

Маса повинна бути пишною, але не перевзбитой. Оптимальний час для збивання міксером – 3 хвилини.

Вводимо теплу медову суміш в яєчну і перемішуємо.

Додаємо борошно. Поступово втручається її по 100 грам.

Тісто виходить м’яким, але не повзе в сторони. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холод на 3-4 години або на всю ніч.

Розкачуємо тісто товщиною в 5 мм

Вирізаємо будь-які фігурки і викладаємо на лист, присипаний борошном.

Печиво випікаємо при температурі 175 градусів до легкої золотистої скоринки.

Готове печиво виймаємо з духовки і даємо охолонути. Приємного апетиту!