Індичка – популярна страва на Різдво в країнах Європи і Америки. Спробуйте і ви запекти ароматну цілу індичку в духовці.
Інгредієнти
Індичка – 1 шт. (або велика курка) | |
Сік яблучний – 3 чашки (або яблучний сидр) | |
Вода – 1,5 л (холодна) | |
Розмарин – 4 ст. л. (свіжих листків) | |
Часник – 5 зубчиків | |
Сіль – 1 мірна ложка | |
Цукор – 2 мірні ложки | |
Перець горошок – 3 ст. л. | |
Лавровий лист – 5 шт. | |
Апельсин – шкірка 3-х великих апельсинів |
Скоро чудове свято – Різдво! Час чарівництва і творіння чудес… Сьогодні я поділюся своїм чарівним рецептом – методом маринаду індички. Індичка виходить фантастично соковита, в рецепті збалансована солодкість і солоність. Ви повинні довіряти мені. Я роблю його 3-й раз на кожне Різдво. Моя сім’я дуже любить цю страву з індички!
Кілька важливих речей, які потрібно пам’ятати:
1. Вибір замороженої індички ніколи не є хорошою ідеєю, тому що заморожена птах оброблена розчином натрію. Є звичайно деякі органічно заморожені індички, в яких значно нижча концентрація натрію. Вибір за Вами.
2. Добре вимочити натрієву індичку!
Покроковий рецепт
Відрізати у апельсина верхню і нижню частини.
Акуратно очистити його від шкірки.
Ммм. Мені попався дуже ароматний.
Гілочки розмарину, сіль, цукор, лавровий лист, перець…і все це вдихніть. Все що потрібно для зустрічі Нового року. Принаймні, я вдихаю це на всі груди щоразу, коли роблю цей маринад. (Ох, і вам знадобиться рубаний часник. Я просто забула. Буває).
Налити три чашки яблучного сидру в ємність/каструлю.
Додати 1 літр води …
Додати солі …
Дві чашки коричневого цукру …
Лавровий лист …
Розмарин (без гілок)…
Перець горошком…
Рубаний часник і апельсинову кірку.
Чарівність!
Тепер, довести суміш до кипіння, потім відразу ж вимкнути. Дати суміші охолонути до кімнатної температури.
Приготувати спеціальний мішок (я одержима з приводу мішків, ви можете використовувати щось своє, наприклад, велику каструлю з кришкою).
Покласти індичку черевцем вниз у мішок.
Залити її нашої сумішшю.
Маринувати 16-24 години
Тепер вам просто потрібно запечатати пакет і охолодити його, принаймні, шістнадцять годин. Двадцять чотири години ще краще, особливо якщо це не курка, а велика качка. Покрутіть індичку в мішку і переконайтеся, що маринад обволікає всю птицю.
Порада: Цього маринаду достатньо на 5-6 кг птиці. Якщо у вас м’яса птиці менше, просто зменшіть кількість води при приготуванні маринаду або зменшіть рецепт вдвічі.
Наступний крок:
Обжарка цієї пташки звичним для Вас способом (посмажити, запекти в духовці).
Веселощі тільки починається!
Успіху і приємного апетиту!