Індичка, запечена в духовці з апельсинами

Індичка, запечена в духовці з апельсинами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Індичка – популярна страва на Різдво в країнах Європи і Америки. Спробуйте і ви запекти ароматну цілу індичку в духовці.

Інгредієнти

Індичка – 1 шт. (або велика курка)
Сік яблучний – 3 чашки (або яблучний сидр)
Вода – 1,5 л (холодна)
Розмарин – 4 ст. л. (свіжих листків)
Часник – 5 зубчиків
Сіль – 1 мірна ложка
Цукор – 2 мірні ложки
Перець горошок – 3 ст. л.
Лавровий лист – 5 шт.
Апельсин – шкірка 3-х великих апельсинів

Як приготувати Індичка, запечена в духовці з апельсинами

Скоро чудове свято – Різдво! Час чарівництва і творіння чудес… Сьогодні я поділюся своїм чарівним рецептом – методом маринаду індички. Індичка виходить фантастично соковита, в рецепті збалансована солодкість і солоність. Ви повинні довіряти мені. Я роблю його 3-й раз на кожне Різдво. Моя сім’я дуже любить цю страву з індички!

Кілька важливих речей, які потрібно пам’ятати:
1. Вибір замороженої індички ніколи не є хорошою ідеєю, тому що заморожена птах оброблена розчином натрію. Є звичайно деякі органічно заморожені індички, в яких значно нижча концентрація натрію. Вибір за Вами.
2. Добре вимочити натрієву індичку!

Покроковий рецепт

Відрізати у апельсина верхню і нижню частини.

Акуратно очистити його від шкірки.

Ммм. Мені попався дуже ароматний.

Гілочки розмарину, сіль, цукор, лавровий лист, перець…і все це вдихніть. Все що потрібно для зустрічі Нового року. Принаймні, я вдихаю це на всі груди щоразу, коли роблю цей маринад. (Ох, і вам знадобиться рубаний часник. Я просто забула. Буває).

Налити три чашки яблучного сидру в ємність/каструлю.

Додати 1 літр води …

Додати солі …

Дві чашки коричневого цукру …

Лавровий лист …

Розмарин (без гілок)…

Перець горошком…

Рубаний часник і апельсинову кірку.

Чарівність!

Тепер, довести суміш до кипіння, потім відразу ж вимкнути. Дати суміші охолонути до кімнатної температури.

Приготувати спеціальний мішок (я одержима з приводу мішків, ви можете використовувати щось своє, наприклад, велику каструлю з кришкою).

Покласти індичку черевцем вниз у мішок.

Залити її нашої сумішшю.

Маринувати 16-24 години

Тепер вам просто потрібно запечатати пакет і охолодити його, принаймні, шістнадцять годин. Двадцять чотири години ще краще, особливо якщо це не курка, а велика качка. Покрутіть індичку в мішку і переконайтеся, що маринад обволікає всю птицю.

Порада: Цього маринаду достатньо на 5-6 кг птиці. Якщо у вас м’яса птиці менше, просто зменшіть кількість води при приготуванні маринаду або зменшіть рецепт вдвічі.

Наступний крок:
Обжарка цієї пташки звичним для Вас способом (посмажити, запекти в духовці).
Веселощі тільки починається!
Успіху і приємного апетиту!