Італійська лазанья

Італійська лазанья – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно покласти наші листочки лазаньї в гарячу підсолену воду на час близько десяти хвилин. Кладемо в друшляк. Далі беремо цибулю. Подрібнюємо його. Дістаємо сковородочку. Підсмажуємо цибулька з фаршем до характерного золотистого забарвлення. Трохи підсолюємо. По завершенню смаження перекладаємо цибулю з фаршем у вільну форму. Сковорідку не прибираємо. На ній же смажимо печериці. До цього їх необхідно ретельно порізати на тоненькі смужки (так, як це можливо). Смажимо і також трохи підсолюємо за смаком. Після чого додаємо гриби у форму, де знаходяться фарш з цибулею. Також сюди ж потрібно додати сир.

Далі приступаємо до приготування білого соусу. Для його приготування необхідно розвести пів склянки борошна з чвертю склянки підігрітого рослинного масла і смажити близько хвилини, не забуваючи помішувати. Після чого необхідно не знімаючи з вогню, додати молоко і довести до кипіння. Коли наш соус загусне природно знімаємо його з плити. Соус готовий!

І, нарешті, фінальна частина нашої готування припадає на підготовку і запікання нашої лазаньї. Беремо деко або форму для лазаньї. Форма повинна бути достатньо глибокою. На денце виливаємо половину склянки нашого білого соусу. Укладаємо чотири листочки лазаньї і приблизно половину нашої м’ясної маси. Зверху поливаємо білим соусом, з таким розрахунком щоб ще як мінімум дві третини залишилося. Повторюємо попередній процес. Кладемо наступні чотири листочки лазаньї. Зверху кладемо нашу залишилася м’ясну масу. Поливаємо однією третиною білого соусу. Ну і на завершення кладемо останні чотири листочки лазаньї і поливаємо рештою білим соусом.

Після всього вищесказаного, зверху лазанью необхідно вкрити петрушкою. Форма закривається фольгою. При розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці запікаємо нашу лазанью близько півгодини.
Їсти подано. Приємного апетиту. Дякую за увагу.