Італійський соус багатий ароматами трав типовими для італійської кухні. Даний рецепт складається з базиліка і сиру, так само додаються горішки, сир і оливкове масло.
Інгредієнти
Свіжий базилік – 40-50 листя | |
Горішки кедрові – 3 столові ложки | |
Сир пармезан – 1 / 2 склянки тертий дрібно | |
Часник – 3 зубчики рубаний | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Оливкова олія – 2-3 столові ложки Кількість на свій розсуд |
Італійський соус багатий ароматами трав типовими для італійської кухні, такими як – базилік. Звичайно, з різноманіття соусів найбільш виділяється горезвісне італійське песто. Воно готується з базиліка, оливкового масла і волоських або кедрових горіхів, але це класичний його варіант, а зараз вже існують сотні рецептів його приготування.
Покроковий рецепт
Листочки базиліка промити, обсушити на паперовому рушнику. Закинути базилік в чашу блендера. Туди ж закинути горішки, часник (дрібно порубати), сир (попередньо його потрібно натерти на дрібній тертці). Подрібнювати продукти до отримання однорідної маси (приблизно 30 секунд).
Влити частинами оливкову олію, продовжуючи збивати. Посолити і поперчити за смаком. Ну ось і все, класичний соус Песто готовий!