Італійський соус песто (класичний рецепт)

Італійський соус песто (класичний рецепт) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Італійський соус багатий ароматами трав типовими для італійської кухні. Даний рецепт складається з базиліка і сиру, так само додаються горішки, сир і оливкове масло.

Інгредієнти

Свіжий базилік – 40-50 листя
Горішки кедрові – 3 столові ложки
Сир пармезан – 1 / 2 склянки тертий дрібно
Часник – 3 зубчики рубаний
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Оливкова олія – 2-3 столові ложки Кількість на свій розсуд

Як приготувати Італійський соус песто (класичний рецепт)

Італійський соус багатий ароматами трав типовими для італійської кухні, такими як – базилік. Звичайно, з різноманіття соусів найбільш виділяється горезвісне італійське песто. Воно готується з базиліка, оливкового масла і волоських або кедрових горіхів, але це класичний його варіант, а зараз вже існують сотні рецептів його приготування.

Покроковий рецепт

Листочки базиліка промити, обсушити на паперовому рушнику. Закинути базилік в чашу блендера. Туди ж закинути горішки, часник (дрібно порубати), сир (попередньо його потрібно натерти на дрібній тертці). Подрібнювати продукти до отримання однорідної маси (приблизно 30 секунд).

Влити частинами оливкову олію, продовжуючи збивати. Посолити і поперчити за смаком. Ну ось і все, класичний соус Песто готовий!