Представлю вам своє творіння – екзотичний торт з ананасами і йогуртовою начинкою.
Інгредієнти
Для бісквітного тіста | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Цукор – 150 г | |
Ванілін – 1 пакет | |
Борошно – 100 г | |
Крохмаль – 50 г | |
Какао-порошок – 10 г | |
Розпушувач – 2 чайні ложки | |
Кокосова стружка – 1 столова ложка | |
Для крему | |
Йогурт – 350 г | |
Ванілін – 1 пакет | |
Цукор – 75 г | |
Желатин – 4 столові ложки | |
Молоко – 350 мл | |
Вершки – 200 мл | |
Кокосова стружка – за смаком | |
Консервований ананас – 1 банка |
Тісто у торта бісквітне з шоколадним смаком, а крем має желейну консистенцію молочного смаку з шматочками ананасів. Ананаси можна використовувати як свіжі, так і консервовані.Так як торт містить молочні продукти, зберігайте його в холодильнику. Перед подачею, заздалегідь зігрівайте до кімнатної температури.
Покроковий рецепт
За допомогою міксера збити в міцну піну 3 курячих яйця, 150 г цукру, 3 столовими ложками води і 1 пакетиком ваніліну (або ванільним цукром). В окремій чаші борошно вищого сорту змішати з 50 г крохмалю, 10 г какао порошку і 2 чайними ложками розпушувача. Суміш просіяти на яйця, збиті з цукром і додати, обережно перемішуючи, 1 столову ложку кокосових пластівців. Обережність необхідна, щоб збита маса не осіла (якщо осяде бісквіт не вийде пишним).
Перелити бісквітне тісто в выстеленную пекарської папером форму, розрівняти. (Форму можна просто змастити вершковим маслом, якщо вона залізна або використовувати не змазану, силіконову форму).
Випікати пиріг в попередньо прогрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою. Вийняти бісквіт з духовки і перекласти на блюдо, охолодити. Розрізати корж великим гострим ножем навпіл. Відкласти в сторону.
Приготувати крем для торта з йогурту і молока з додаванням желатину.
350 г йогурту змішати з 350 мл молока, 75 г цукру піску і 1 пакетиком ваніліну (або ванільного цукру). Заздалегідь добре розмочений на водяній бані желатин підмішати до йогуртовій масі, потім ввести 200 мл вершків, перемішати столовою ложкою.
Корж покласти у форму. Залити його 1/3 одержаної йогуртовій сумішшю. Викласти зверху нарізані шматочки ананасів. Залити 1/3 йогуртовій сумішшю.
Накрити другим коржем. Залити залишилася сумішшю весь торт. Прикрасити верх торта шматочками ананасів і присипати все кокосовою стружкою. Бажано дати торту просочитися. До подачі на стіл торт зберігати в холодильнику.
Через 1-2 години зняти кільце з форми, бісквітний торт з ананасами нарізати порційно.
Подавати до столу. Пригощайтеся!