Качка, тушкована з яблуками

Качка, тушкована з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Всім нам знайомий рецепт традиційної запеченої качки з яблуками. Але качка не завжди виходить м’якою, якщо її запекти, і вірний спосіб зробити її більш-менш ніжною – це загасити. Я відкрила для себе зовсім новий спосіб приготування, всіма нами відомого страви. Але для початку качку необхідно обробити і замаринувати.

У мене качка домашня, тому я серйозно підходжу до її підготовці щоб зробити її м’якою. Для качки не характерно маринуватися довгий час, але я залишаю її на ніч. За цей час вона пускає власний сік, ніяких соусів і масел я не використовую, лише цибуля, яблука, часник і спеції. Ще один момент, часник я рубаю, таким чином він віддає більше свого аромату, Вам так само не рекомендую використовувати прес.

Я ніколи не додавала яблука при гасінні, але спробувавши один раз, зрозуміла, що весь час готувала неправильно. Яблука віддають свій сік, таким чином і качечка і підлива насичуються кисло-солодким присмаком, і це не може бути несмачно. Але варто враховувати те, що яблука тушкують разом з качкою весь час, і можуть перетворитися на пюре, але це залежить як від сорту яблук, так і від жорсткості самої качки. Ті, хто любить запікати качку з апельсинами або сливами, можна спробувати це все згасити. Ви будете задоволені і приємно здивовані пікантністю свого страви.

Покроковий рецепт