Рецепт простий, кальмари виходять ніжними, а страва дуже ситним!
Інгредієнти
Кальмари – 300 гр | |
Рис – 1 склянка | |
Вода – 2 склянки | |
Морква – 1 штука середня | |
Рослинне масло – 3 ст. л. для смаження | |
Молоко – 1 стакан | |
Борошно – 1,5 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Фаршировані кальмари можуть служити як самостійним блюдом, так і смачною закускою. Вони стануть прикрасою будь-якого столу.
Покроковий рецепт
Потрібно очистити кальмарів. Щоб спростити завдання, кип’ятимо воду, після беремо одного кальмара і опускаємо його в окріп на 10 секунд. Робимо це з усіма кальмарами. Тепер достатньо помити їх від шкірки під краном. Прозору плівочку знімати не потрібно. Виймаємо гладиус і нутрощі.
Натираємо на дрібній тертці моркву.
Каструлю ставимо на великий вогонь, наливаємо олію, кладемо і обсмажуємо моркву протягом однієї хвилини, потім засипаємо зверху моркву рисом (рис рівномірно розподіляємо, щоб морквину не було видно) і заливаємо водою. Солимо й додаємо перець за смаком.
Доводимо рис до кипіння, ставимо на самий маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися протягом 20 хвилин.
Після того, як рис приготувався, перемішуємо і даємо йому трохи охолонути. Акуратно начиняємо їм кальмарів за допомогою великої ложки.
Заколюємо зубочисткою отвір, проколюємо ножем дві-три дірочки внизу кальмара, (щоб соус вбирався у всередину) викладаємо кальмарів у форму. Молоко змішати з борошном і заливаємо у форму. Ставимо в духовку на 15 хвилин, попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Через хвилин 10 полити кальмарів зверху приготованим соусом.
Фаршировані кальмари готові!