Каннеллоні з брокколі і цвітною капустою під томатним соусом

Каннеллоні з брокколі і цвітною капустою під томатним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Цвітну капусту і брокколі помити під проточною холодною водою, нарізати на суцвіття, відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Воду злити, капусту остудити.

1 головку ріпчастої цибулі, почистити, не крупно порізати, обсмажити до прозорості на олії на середньому вогні (для того щоб цибуля стала м’якою, можна додати щіпку солі). Болгарський перець помити, видалити плодоніжку і серцевину, нарізати кубиками. Потім додати порізаний болгарський червоний перець до цибулі. Смажити ще 3 – 5 хвилин, іноді помішуючи.

До засмажки додати 4 столових ложки томатної пасти, 2 – 3 столові ложки сметани і 0,5 літра бульйону, перемішати.

Додати за смаком сіль і чорний мелений перець.

В цвітну капусту і брокколі додати 50 г сиру, натертого на дрібній тертці, роздавлений часник (за смаком), перемішати.

Каннеллоні заповнити капустяної начинкою. (Найзручніше начиняти трубочки за допомогою чайної ложки. Так, і не кладіть занадто багато начинки, так як при запіканні трубочки можуть потріскатися і втратять свій зовнішній вигляд). Ось вони, красені.

Половина томатного соусу вилити в вогнетривке блюдо. Викласти в соус фаршировані каннеллоні.

Залити каннеллоні зверху рештою томатним соусом. Форму закрити фольгою або кришкою. Запікати макарони в духовці при температурі 190 градусів 30 хвилин.

Форму з фаршированими макаронами вийняти. Посипати каннелоні зверху тертим сиром (50 г). Запікати в духовці при тій же температурі ще 5 – 10 хвилин (до зарум’янювання сиру).

Запечені каннеллоні з брокколі і цвітною капустою під томатним соусом готові!
Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!