Спагетті з мідіями

Середземноморське страву за смаком моря у вас вдома

Інгредієнти

Мідії – 20 шт
Томати черрі – 200 гр
Спагетті – 200-250 гр
Часник – 2 зубчики
Петрушка – 10 грам
Біле вино – 50 мл
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сіль – За смаком

Як приготувати Спагетті з мідіями

Вам знадобляться трохи інгредієнтів, але результат перевершить очікування

Покроковий рецепт

Вимити мідії, видалити тверді частини

Помістити мідії в сковороду без масла і води, поставити на середній вогонь і накрити кришкою


Коли мідії відкриються, зняти з вогню, отриманий бульйон процідити через сито (всередині мідій міг зібратися пісок) і злити в окрему ємність – він стане в нагоді після


Очистити мідії від раковин (декілька мідій можете залишити в раковинах для прикраси)

Розігріти оливкову олію на сковороді, додати часник і обсмажити до золотистого кольору

Додати нарізані помідори і тушкувати 10 хвилин

Додати біле вино і тушкувати поки вино не випарується

Додаємо мідії і бульйон, який залишився від їх приготування


Додаємо петрушку, тушкуємо ще 5 хвилин і прибираємо часник – соус готовий!


Тим часом готуємо спагетті – ставимо воду на вогонь, як тільки закипить, кладемо пасту, сіль і готуємо згідно інструкції на упаковці (в середньому 9-11 хвилин), щоб вийшла паста “аль денте”, трохи рідини від приготування вилийте в склянку окремо – вона може стати в нагоді, якщо соус буде дуже густий


Зливаємо пасту і додаємо на сковороду, ставимо на вогонь, даємо пасті просочитися соусом пару хвилин, при необхідності додаємо рідина, залишену в попередньому кроці

Готово! Вжити негайно. Подавати з охолодженим білим вином

Дивіться також:  Паста з рагу зі свинини і консервованої кукурудзи