Вам знадобляться трохи інгредієнтів, але результат перевершить очікування
Покроковий рецепт
Вимити мідії, видалити тверді частини
Помістити мідії в сковороду без масла і води, поставити на середній вогонь і накрити кришкою
Коли мідії відкриються, зняти з вогню, отриманий бульйон процідити через сито (всередині мідій міг зібратися пісок) і злити в окрему ємність – він стане в нагоді після
Очистити мідії від раковин (декілька мідій можете залишити в раковинах для прикраси)
Розігріти оливкову олію на сковороді, додати часник і обсмажити до золотистого кольору
Додати нарізані помідори і тушкувати 10 хвилин
Додати біле вино і тушкувати поки вино не випарується
Додаємо мідії і бульйон, який залишився від їх приготування
Додаємо петрушку, тушкуємо ще 5 хвилин і прибираємо часник – соус готовий!
Тим часом готуємо спагетті – ставимо воду на вогонь, як тільки закипить, кладемо пасту, сіль і готуємо згідно інструкції на упаковці (в середньому 9-11 хвилин), щоб вийшла паста “аль денте”, трохи рідини від приготування вилийте в склянку окремо – вона може стати в нагоді, якщо соус буде дуже густий
Зливаємо пасту і додаємо на сковороду, ставимо на вогонь, даємо пасті просочитися соусом пару хвилин, при необхідності додаємо рідина, залишену в попередньому кроці
Готово! Вжити негайно. Подавати з охолодженим білим вином