Каннеллоні дуже смачне блюдо з макаронів у формі трубочок. Його можна приготувати з різними начинками: з м’ясним фаршем, з куркою, з овочами, з грибами. Традиційно каннеллоні готують з м’ясним фаршем.
Інгредієнти
М’ясний фарш – 0,5 кг будь на Ваш смак | |
Помідори – 0,5 кг. | |
Цибуля ріпчаста – 1 велика головка | |
Часник – 3 зубчики | |
Сир – 200 гр. | |
Соняшникова олія – для смаження | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
Яйце – 3 штучки для тіста | |
Борошно – 2-2,5 склянки для тіста | |
Масло вершкове – 50 гр. для соусу | |
Борошно – 3 ст. л. для соусу | |
Молоко – 1 літр для соусу |
Каннелоні – це італійське блюдо, яке представляє собою листи пасти, які потрібно згорнути в трубочку, попередньо поклавши туди начинку. Смачно і дуже поживно!
Покроковий рецепт
Порізані цибулю і часник обсмажуємо на олії кілька хвилин.
Додаємо фарш і обсмажуємо до готовності 15-20 хвилин.
Помідори нарізаємо кубиками і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо. І обсмажуємо ще 15 хвилин.
А тим часом приготуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо 3 ст. л. борошна і трохи обсмажуємо. Заливаємо молоком. Ретельно перемішуємо вінчиком. І готуємо до консистенції густої сметани приблизно 10 хвилин.
Начинку і соус прибираємо з вогню й даємо охолонути. Готуємо пасту. З трьох яєць і поступовим додаванням борошна замішуємо тісто. Ділимо на три частини. Розкачуємо кожну у формі прямокутника завтовшки 1-2 мм. Розрізаємо кожен прямокутник на 4 частини. Вийде всього 12 маленьких заготовок.
На кожну заготовку кладемо по 2 ст. л. начинки і звертаємо в трубочку.
Половину соусу бешамель наливаємо у форму для запікання. Викладаємо трубочки. Зверху поливаємо соусом, що залишився. І відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 35-45 хвилин.
Виймаємо з духовки і посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку на 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Сервіруємо. Приємного апетиту!