Капусняк з пшоном

Капусняк з пшоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, м’ясний у нас вже готовий. М’ясо виймаємо з каструлі, ставимо остуджуватися. Бульйон приправляємо до смаку сіллю. Переходимо до подрібнення інгредієнтів. Першою наріжемо білокачанну капусту. З качана знімаємо верхні листочки, на обробній дошці шаткуємо капусту. Капустяну нарізку перекладаємо в киплячий м’ясний бульйон. Трохи зменшуємо вогонь.

Наступний інгредієнт – картопляні бульби. Промиваємо під проточною водою, а потім очищаємо від шкірки. Для домашніх щей пропонуємо їх нарізати великими часточками. Відразу перекладаємо картоплю в каструлю до капусти. Продовжуємо варити.

Беремося за подрібнення інших овочів. У нашому рецепті, як вже було зазначено вище, це морквина і ріпчаста цибуля. Очищаємо цибулю від лушпиння, а моркву – від шкірки. Подрібнюємо овочі так: моркву на крупній тертці, а цибулю рубаємо ножем шматочками.

Наступний кулінарний етап – це пасеровку подрібнених овочів на сковороді. Для цього вливаємо олію на пательню і підігріваємо його. Нарізку з овочів перекладаємо в гаряче масло. Пасеруємо моркву і цибульку на олії до м’якості. Періодично овочі перемішуємо спеціальною лопаткою.

Поки овочі страхуються, переберемо і промиємо пшоно. Промите пшоно перекладаємо в каструлю до капусти і картоплі. Варимо хвилин 10.

Овочеву піджарку відправляємо в каструлю. Варимо борщ до готовності всіх інгредієнтів.

В кінці додаємо в борщ порубаний свіжий кріп, присмачую за смаком чорним меленим перцем.

Домашні щі зі свіжою капустою і пшоном готові! Розливаємо щі в тарілки, подаємо до столу разом зі сметаною! Приємного апетиту!