Салат з білокачанної капустою, слабосоленим лососем, свіжими огірками та яблуками
Інгредієнти
Капуста білокачанна – ¼ невеликого качана | |
Філе лосося – 200 гр. | |
Огірок – 1 шт. | |
Яблуко – ½ шт. | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Бальзамічний оцет – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Волоські горіхи – 3 шт. |
Я обожнюю робити салати такого типу. Вони виглядають як ресторанні, завжди вишукані ефектні. Якщо приготувати такий салат, можна навіть у звичайний будній день влаштувати невеличке свято – посидіти з коханою з легким ненав’язливим вечерею і з келихом вина
Покроковий рецепт
1. Капусту помити, обсушити, тонко нарізати. Трохи посолити і пом’яти руками. Красиво розкласти на тарілці.
2. Огірок вимити, обсушити і нарізати тонкими косими кільцями. Це можна зробити за допомогою овочечистки. Викласти на капусту.
3. Філе лосося нарізати скибочками і обсмажити на рослинному маслі. Остудити і розкласти між кільцями огірка.
4. Яблуко помити, обсушити, видалити серцевину і нарізати тонкими часточками. Розкласти на салат.
5. Рослинна олія змішати з бальзамічним оцтом і полити салат.
6. Волоські горіхи порубати. Посипати ними салат.