Лимонний сік, часник і улюблені приправи здатні навіть з карася зробити шедевр
Інгредієнти
річковий карась – 4 шт. | |
сметана – 0,5 ст. | |
часник – 4 зубчики | |
лимон – половинка | |
борошно для панірування – 5 – 6 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
мелений перець – за смаком |
Річковий карась не володіє великою гастрономічної цінністю. Це невелика за розміром, кістлява рибка, яка до того ж іноді має стійкий запах твані. Рідко, хто спеціально купує карасів для приготування вечері, частіше – це небагатий улов рибалки – любителя. З допомогою лимона, часнику і свіжою, жирної сметани можна виправити становище, запекти рибку і насолоджуватися смачною вечерею.
Покроковий рецепт
1. Готуємо продукти: рибки чистимо, видаляємо зябра, промиваємо. Часник чистимо. Видавлюємо сік з лимона. Бажано просіяти борошно.
2. Карасів солимо, перчимо, робимо невеликі розрізи (поздовжні). Потім, рибку потрібно обваляти в борошні. Паніровку злегка присаливаем.
3. Засмажуємо з обох сторін протягом 6 хвилин на сильному вогні. Повинна утворитися апетитна зажаристая скоринка.
4. Рибки викладаємо на деко, закритий фольгою. На кожну тушку видавлюємо зубчик часнику, поливаємо лимонним соком.
5. Заливаємо риби сметаною, пакуємо в фольгу.
6. Йдіть в духовку при температурі 220 – 230 градусів на 15 хвилин. При подачі прикрашаємо лимонними часточками.