Гарнір з картоплі, мабуть, самий затребуваний і смачний. Приготувати його можна, використовуючи різноманітні рецепти. Ми пропонуємо запекти картоплю скибочками разом з ароматними і пікантними спеціями.
Інгредієнти
Картопля – 500 гр | |
Паприка мелена – 3 щіпки | |
Прованські трави – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Часник сушений – 2 щіпки | |
Олія оливкова – 3 ст. ложки |
У нашому рецепті описано, як приготувати в духовці картопляний гарнір разом зі спеціями. Блюдо виходить досить апетитним і смачним, його цілком можна запропонувати в якості святкової закуски. Мінімум інгредієнтів і зручність запікання – основні гастрономічні переваги такого картопляного страви.
Покроковий рецепт
Підбираємо хороші добротні картопляні бульби, промиваємо їх від забруднень, а потім зручним способом очищаємо. Переносимо очищену картоплю на обробну поверхню і нарізаємо у формі великих часток.
Картопляну нарізку поміщаємо в ємність-миску. Відміряємо потрібну кількість спецій (прованські трави, паприка), кидаємо їх до картоплю.
Також засипаємо за смаком солі і сухого часнику.
Тепер необхідно влити до картопляним часточок в спеціях рослинне масло. Ми вирішили використовувати ароматне масло оливи. Добре підійде і звичайна соняшникова.
Перемішуємо, миску з картоплею накриваємо харчовою плівкою, прибираємо настоятися півгодини в тепле місце.
Деко покриваємо пергаментним папером. Викладаємо скибочки картоплі і відправляємо запікатися в духовку на півгодини. Температурний режим виставляємо на 200 або 220 градусів.
Приємного всім перекусу!