Картопля-гармошка з часником і зеленню – хрусткий і смачний гарнір

Картопля-гармошка з часником і зеленню – хрусткий і смачний гарнір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, потрібно ретельно вимити картоплю, так як готуватися і подаватися коренеплід буде в шкірці. Очистити і промити цибулю. Картоплю надрізати тонкими півкільцями, не дорізуючи кожен коренеплід до кінця. Цибулини нарізати четвертинками. Викласти овочі у форму для запікання.

Подрібнити часникові зубчики за допомогою преса.

Додати до часнику горошини суміші перців, попередньо подрібнені.

Подрібнити петрушку і додати до часнику і перцям. Влити олію, додати сіль за смаком.

Густа паста до картоплі готова! Тепер потрібно дати суміші настоятися півгодини.

Щедро полити ароматною заправкою картопля, розділяючи гармошку, щоб суміш повністю просочила коренеплід. Відправити гарнір в розігріту духовку.

Подавати печена картопля-гармошку до столу гарячою.

Такий гарнір відмінно підходить до шашлику, запечений м’яса, стейкам і рибі на багатті. Приємного апетиту!