Картопля по-французьки з куркою

Картопля по-французьки з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Основний інгредієнт для картоплі по-французьки картоплю. Почнемо з неї. Картоплю очищаємо від шкірки. Нарізаємо тонкими кільцями.

Сир натираємо на крупній тертці.

Курячу грудку попередньо відварюємо і подрібнюємо невеликими шматочками.

У ємності змішуємо майонез і сметану. В майонезно-сметанную суміш додаємо курку, сіль, все добре перемішуємо.

Форму, в якій будемо запікати картоплю по-французьки, змащуємо оливковою олією, викладаємо половину нарізаної картоплі рівним шаром. Солимо.

На картоплю викладаємо курку в майонезно-сметанному соусі.

Посипаємо сиром. Сир використовуємо половину, решта нам ще знадобиться.

Викладаємо залишився картоплю, солимо. Верхній шар скроплюємо оливковою олією, що він не вийшов сухим. Відправляємо картоплю по-французьки в духовку на 30 хвилин. Духовку я не розігріваю, так як готую в скляній ємності, а вона повинна нагріватися разом з духовкою, в іншому випадку, від перепаду температур форма лопне.

Через 30 хвилин дістаємо запечену картоплю з куркою, верхній шар змащуємо невеликою кількістю майонезу, посипаємо рештою сиру. Запікаємо ще 5 хвилин. Готову картопляну запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Поділяємо на порційні шматки.

Запечена картопля по-французьки з куркою готова. Прикрасити таку страву можна зеленню. Приємного апетиту!