Рецепт привезений з індійського міста Мумбаї. Дуже цікаве блюдо з простих продуктів. Можна використовувати як гарнір і як основне блюдо (для вегетаріанців).
Інгредієнти
Картопля свіжий – 0,7 кг. | |
Помідори свіжі – 0,5 кг. | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Масло вершкове – 50 гр. | |
Кмин – 1 чайна ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Перець чорний мелений – 0,5 чайної ложки | |
Перець гострий – 1 стручок | |
Куркума – 1 чайна ложка | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Коріандр цілий – 0,5 столової ложки | |
Коріандр мелений – 0,5 столової ложки | |
Кориця – 1/4 чайної ложки | |
Сіль – за смаком |
Всі інгредієнти для картоплі по-мумбайски можна придбати в звичайному магазині. Швидко в приготуванні. Ароматам цієї картопельки позаздрять ваші сусіди.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Картоплю порізати крупно. Відварити до готовності в підсоленій воді.
Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
Помідори дрібно порізати.
Змішати кмин, корицю, перець чорний мелений, куркума, коріандр мелений, коріандр цілий, насіння гірчиці.
Розігріти рослинну олію в сковороді, додати суміш спецій. Злегка прогріти суміш спецій на невеликому вогні.
Збільшити вогонь і додати стручок червоного перцю. Обсмажити близько хвилини весь час помішуючи.
Додати вершкове масло і натертий імбир, обсмажити близько хвилини.
Додати помідори і смажити близько 5 хвилин.
Додати картоплю, сіль за смаком, перемішати і обсмажити близько 5 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!