Картопля по-прованськи з помідорами

Картопля по-прованськи з помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля промити як можна ретельніше із застосуванням спеціальної овочевий щітки, потім на поздовжні скибочки нарізати всі бульби, при цьому, очищати їх немає необхідності. Далі кожен шматок розрізати ще тонше, після цього нарізану картоплю викласти в киплячу воду і на середньому вогні готувати протягом десяти хвилин під кришкою, а в кінці варіння додати трохи солі.

Через десять хвилин викласти на блюдо картоплю, а поки він остигає, почистити часник, нарізати, потім до прозорості в ароматній олії обсмажити. Далі в цю ж сковорідку додати крупно нарізані помідори (якщо черрі, можна порізати навпіл), насипати білий перчик і суміш пряних прованських трав (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м’ята перцева, чабер садовий, материнка і майоран), посолити за смаком і все перемішати лопаткою.

Додати в сковороду картопляні скибочки, тушкувати вміст сковорідки під кришкою протягом десяти хвилин, а в цей час потрібно промити, потім повністю підсушити гілочки свіжого розмарину і викласти їх у сковорідку. Хвилин через п’ять ароматне картопляне блюдо з помідорами, приготоване за прованскому рецептом, подавати до столу.