Картопля по-селянськи
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Сіль велика – за смаком | |
Олія оливкова – 3 ст. ложки | |
Паприка – 1/2 ч. л | |
Чорний перець мелений – за смаком | |
Часник – 1 зубчик |
Картопля по-селянськи. Смачний, ароматний картопля! Його можна з’їсти як самостійне блюдо. Наприклад, з овочевим салатом. Або використовувати як гарнір до м’яса або під оселедчик.) У кого свіжий картоплю з власного городу, цей рецепт порадує в двійні. Домашня картопля звичайно набагато пахучіше і смачніше покупної.
Покроковий рецепт
Не великий картоплю добре промити. Якщо у вас є дрібну картоплю і його лінь чистити, він якраз згодиться для цього рецепта. Відварити в шкірці до готовності. Але не переварити. Злити воду. З картоплі видалити зайву вологу паперовим рушником. Сковороду змастити рослинним або вершковим маслом. Розігріти і викласти на нього картоплю. Смажити з двох боків до утворення скоринки. Посипати крупною сіллю.
Підготувати заправку. Змішати оливкову олію (можна розтоплене вершкове) з натертим часником, паприкою і чорним перцем. Картопля вимкнути і гарячий рясно змастити заправкою. Протрясти гарненько сковорідку, щоб по всьому картоплі рівномірно розійшлася заправка і сіль. Зверху посипати сушеним чебрецем..(Треба відзначити, що картопля взагалі любить чебрець. Його можна додавати при варінні і запіканні)
Приємного апетиту!
P. S. Для такої картоплі можна приготувати соус зі сметани і зелені або взяти в рівних пропорціях сметану і майонез, додати трохи гірчиці і дрібно нарізаний маринований огірок, все перемішати.