Картопля по-селянськи зі спеціями

Картопля по-селянськи зі спеціями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропонуємо вам приготувати смачний картопляний гарнір, який буде чудово поєднуватися з приготованим вами м’ясних, рибних, овочевих або грибним стравою. Наше кулінарне пропозиція – запечена в духовці картопля по-селянськи. Картопляний гарнір, приготований за цим рецептом, буде до речі і в меню буденного дня, і різноманітить святковий стіл.

Інгредієнти

Картопля – 3-5 штук
Масло рослинне – 50 мл
Сіль – за смаком
Зелень сушена – за смаком орегано, базилік

Як приготувати Картоплю по-селянськи зі спеціями

Для реалізації рецепту картопляного страви потрібно мінімум інгредієнтів, тому така картопелька приваблює своєю економічністю. Особливих кулінарних навичок для запікання картоплі по-селянськи не потрібно, тому рецепт можуть сміливо освоювати навіть дебютують кухарі та молоді домогосподарки.

Варто відзначити, що рецепт приготування сільської картопельки складається з двох основних етапів. Перший етап полягає в обсмажуванні картопляних скибочок на сковороді. Другий кулінарний етап – це запікання підсмаженої картоплі в духовці. Крім того, приділити увагу в самому початку рецепта варто очищення і нарізання картопляних бульб.

Кухонний інвентар для приготування картоплі по-селянськи теж простий, треба підготувати сковороду, деко, обробну дошку і ножик. Покрокові фото, які супроводжують кожен кулінарний крок, допоможуть вам приготувати смачну картоплю по-селянськи легко і просто.

Покроковий рецепт

Отже, для початку вибираємо відповідні для рецепта картопляні бульби. Бажано, щоб бульби були порівняно однакового розміру. Вибирайте бульби без видимих пошкоджень і «вічок». Картопельку промиваємо під проточною водою. Щоб бульби максимально очистилися від забруднень, можна навіть використовувати щітку. Бульби будуть запікатися в шкірці, тому очищенні картоплі слід приділити істотну увагу. Промиті картопляні бульби обсушити за допомогою тканого рушника.

Наступний кулінарний процес в рецепті – це нарізка підготовлених картопляних бульб. Картоплини потрібно нарізати на однакові шматочки. Для цього спочатку картоплю розрізаємо на 2 рівні частини вздовж, потім кожну половинку ще раз нарізаємо на 2 половинки. Загалом, з одного картопельки виходить чотири рівні часточки. Якщо у вас картопля більш великого розміру, то кількість часток може бути 6 або навіть вісім. Впевнені, що з нарізкою картоплі ви впораєтеся на відмінно

Тепер нам знадобиться сковорода. Краще, якщо вона буде чавунної. Вливаємо в сковороду олію. Коли продукт досить розігріється, перекладаємо на сковороду підготовлені картопляні часточки. Обсмажуємо картоплю так, щоб кожна грань покрилася рум’яною скоринкою. Вогонь повинен бути трохи нижче максимального. Часу буде потрібно хвилин 5-7.

Паралельно для подальшої кулінарної обробки підсмажених картопляних скибочок включаємо духовку і виставляємо її температурний режим на 210 градусів. Запашні картопляні часточки перекладаємо зі сковороди на деко. Деко рекомендується застелити пергаментним папером.

Картопляні часточки присипаємо сіллю і спеціями. В якості другого інгредієнта можна використовувати суміш мелених перців або сушену приправу (наприклад, орегано, базилік).

Переправляємо деко з картопляними скибочками у вже досить добре розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Час запікання – індивідуально і залежить від сорту картоплі, яку ви використовуєте для рецепта, та її розміру. Готовність перевіряємо кінчиком ножа. Картопляні часточки повинні бути м’якими.

Смачна картопля по-селянськи готова. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємної трапези!