Щоб приготувати цю страву потрібні прості і доступні продукти. З м’яса – куряча грудка, з овочів – картопля, морква, помідори і цибулю. Також потрібно соняшникова олія, сіль, зелень приправа
Інгредієнти
курка – 1 кг | |
картопля – 5 шт | |
морква – 1 шт | |
цибуля – 1 шт | |
помідори – 2 шт | |
томатна паста – 1 ст. л | |
сіль, приправи, зелень – за смаком |
Картопля – найдоступніший з овочів. Простота його обробки та доступність роблять його просто незамінним. Є незліченна безліч способів приготування картоплі. У даному рецепті картоплю треба буде гасити з куркою в сковорідці.
Покроковий рецепт
Курку нарізаємо шматочками такого розміру, як вам подобається. Складаємо м’ясо на сковорідку, заливаємо холодною водою, солимо і ставимо на плиту вариться. Після закипання води м’ясо повинно кипіти 20 хвилин.
Готуємо овочі. Чистимо картоплю й нарізаємо її соломкою, моркву почистити і також режим соломкою, можна натерти на тертці, але соломкою виходить смачніше. Цибулю чистимо і режим кубиками, миємо й нарізаємо помідори.
Звільняємо сковорідку злив бульйон з м’ясом в іншу ємність. У сковорідку наливаємо олію, далі викладаємо м’ясо і смажимо його до золотистої скоринки, викладаємо цибулю, моркву, помідори і приправи за вашим смаком, тушкуємо на середньому вогні під кришкою постійно помішуючи.
Потім спускаємо картоплю, ще раз солимо і наливають невелику кількість бульйону (його не повинно бути багато, щоб не вийшов суп). Доводимо до кипіння і ставимо на повільний вогонь тушкуватися.
Необхідно стежити, щоб картопля не підгоріла і вчасно перемішувати.
Як тільки картопля зварилася додаємо свіжу або суху зелень, ще раз перемішуємо і чекаємо ще п’ять хвилин.
Картопля тушкована з куркою готовий. Приємного апетиту!