Картопля в сметані з сиром і грибами

Картопля в сметані з сиром і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рада
Для цього рецепта краще всього підійдуть розсипчасті сорти картоплі, а сир повинен бути твердим, але не надто гострим або ароматним. Страва виходить дуже смачним, якщо в нього додати гриби – лісові (в ідеалі) або ж печериці. Вони надають чудовий аромат і перетворюють картопля-гарнір у цілком самостійну страву.

Спосіб приготування
Картоплю почистити і нарізати невеликими напівкруглими часточками, потім обсмажити до напівготовності, використовуючи для цього суміш рослинного і вершкового масла. В самому кінці трохи посолити. Гриби нарізати (не дуже дрібно), при необхідності відварити, а потім обсмажити разом з дрібно порубаним луком. У разі якщо страва готується без грибів, то потрібно обсмажити один цибуля.

Для приготування соусу сметану розвести кип’яченою водою – 300 гр. сметани приблизно 250-300 мл води, посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Можна використовувати 150 гр. сметани і така ж кількість майонезу.

Всі горщики щедро змастити вершковим маслом. Викладати в них інгредієнти в наступній послідовності: картопля, натертий сир (приблизно 1 стіл. ложка), гриби з цибулею (або цибуля), потім знову картопля, сир і так далі. Самий верхній шар – картопля і сир.

Після того як горщики наповнилися, в кожен потрібно залити півсклянки сметанного соусу і поперчити . Прикрити їх кришками. Тепер вони повністю зібрані і готові для того, щоб відправитися в духовку. Оптимальна температура для приготування страви – 180-200 градусів.

Чекати довго не доведеться – через 25 хвилин картопля в горщиках буде готова. Подавати її потрібно неодмінно гарячої. Перед подачею присипати рубаною зеленню. Приємного апетиту!