Картопля, викладена шарами з грибами і м’ясом свинини в горщиках, приготована в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти
м’яса (краще свинина) – 150 г | |
картоплини – 3 середніх | |
ріпчастої цибулі – 2 середніх цибулини | |
шампіньйони – 5 грибів | |
часнику – 2 зубчики | |
бульйону або води – 150 г | |
сметани або вершкового масла – 1 столову ложку | |
спеції та сіль – відповідно з смаковими уподобаннями |
Уявіть, що у вас немає духовки, а приготувати що-небудь в горщиках так хочеться! Вихід з цієї ситуації один: скористатися мікрохвильовою піччю. У всякому разі, картопля в горщиках виходить в ній чудово.
Для цього потрібно взяти:
·150г м’яса (краще свинини),
· 3 середніх картоплини,
· 2 середніх цибулини ріпчастої цибулі,
· 5 грибів (печериць),
· 2 зубчики часнику,
· 150г бульйону або води,
· 1 столову ложку сметани або вершкового масла,
· спеції та сіль у відповідності з смаковими уподобаннями.
Покроковий рецепт
Готується цей шедевр так:
1. Всі продукти миються і чистяться. Картопля ріжеться кубиками, м’ясо – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями, часник – пластинками, гриби поділяються на чотири частини.
2. Промиті і нарізані інгредієнти викладаються на дно горщиків шарами:
– дві часточки часнику,
– шар м’яса,
– шар цибулі.
– шар картоплі,
– дві часточки часнику,
І знову:
– шар грибів,
– шар картоплі,
– шар цибулі.
– шар часнику.
Іншими словами:
– шар м’яса лежить виключно внизу,
– шари цибулі і грибів поперемінно пересипаються шарами цибулі і часнику.
3. Заключний акорд. Посипання всього сіллю і спеціями за смаком, заливка бульйоном або водою так, щоб він (вона) на 2 – 3 см не доходив (не доходила) до верху горщика. Справа в тому, що вода в горщику буде сильно кипіти. Зверху в такий горщик кладуть сметану або вершкове масло.
Лишається поставити готову картоплю в мікрохвильовку, включити останню на повну потужність (частіше 850 w) на десять хвилин.
Готову страву буде дуже ніжним і ароматним і вже у всякому разі не поступиться стравам, приготованим в духовці, за своїми смаковими якостями. Крім того, картопля в горщику поєднується з будь-якими продуктами. Вона цілком обійдеться і без м’яса, а на місце сметани вгорі чудово підійде тертий сир.