Головні інгредієнти: картопля, курка, гриби…
Інгредієнти
Картопля – 7-10 штук | |
Курка – 1 шт. | |
Гриби – 300 р. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Сир твердий – 100 р. | |
Сіль, перець – за смаком | |
Майонез – 2-3 ст. л. |
На обід або вечерю смачну страву, готується годину, але якщо потримати в духовці ще хвилин 20, буде ще смачніше…
Покроковий рецепт
Картоплю почистити, помити, курку помити, почистити.
Картоплю ріжемо великими шматочками, складаємо в керамічний горщик, куряче філе ріжемо, додаємо туди ж, солимо і перчимо.
Гриби за смаком додаємо до картоплі. Чистимо цибулину, нарізаємо, добовляем в горщик.
Сир тремо на тертці, засипаємо в горщик, все добре перемішуємо, зверху змащуємо майонезом.
Решту частини курки (крильця, ніжки) посипаємо приправами і сіллю за смаком, обмазуємо майонезом, викладаємо зверху на картоплю. Додаємо трохи води.
Включаємо духовку, ставимо горщик без кришки хвилин на 10. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою, залишаємо на 50 хвилин. Потім відкриваємо кришку і готуємо ще хвилин 10 до утворення скоринки на курці. Все, готово! Дістаємо, розкладаємо по тарілках, прикрашаємо, подаємо. Приємного апетиту!