Куряче філе, запечене зі спеціями

Універсальне блюдо яке легко може замінити магазинну ковбасу для сендвічів, а також подаватися як самостійне друге блюдо.

Інгредієнти

куряче філе – 2 шт
спеції великі – 3 ч. л

Як приготувати Куряче філе, запечене зі спеціями

Рецепт досить простий, практично не потребує часу на підготовку, при цьому в результаті виходить смачне блюдо, яке може зберігатися в холодильнику кілька днів без шкоди смаковими якостями.

Покроковий рецепт

Для рецепта знадобиться всього один основний інгредієнт – куряче філе. Його кількість залежить від випадку приготування і кількості необхідних порцій. Спеції можна підбирати будь-які, головне, щоб вони були великі, а не подрібнені у порошок. В рецепті вони додаються у великій кількості, створюючи на готовій страві своєрідну скоринку. Краще використовувати готові суміші для страв з курки або прованські трави.


Філе рясно посипати спеціями і натерти ними курку з усіх боків. Обернути курку фольгою, щільно «запечатуючи» краю. Зробити зверху кілька невеликих отворів за допомогою зубочистки.

Відправити в духовку на годину при температурі 180 градусів. Після закінчення необхідного часу курку дістати з духовки. Акуратно розгорнути фольгу, щоб верх страви був відкритий. Повернути в духовку ще на 15-20 хвилин збільшивши температуру до 200 градусів, щоб зверху утворилася апетитна скориночка.


Готове філе можна подавати гарячим, можна використовувати замість ковбаси. Важливо, прибрати готову страву з фольги, так як інакше воно швидко зіпсується навіть в холодильнику.

Дивіться також:  Маринована куряча печінка з овочами