Печена картопля з сиром в духовці – апетитний гарнір на швидку руку!
Інгредієнти
Масло вершкове – 20 г | |
Кріп – невеликий пучок | |
Картопля – 6 шт. | |
Паприка – за смаком | |
Морська сіль з прованськими травами – за смаком | |
Сир – 50 г | |
Суміш перців – щіпка | |
Рослинне масло – опціонально |
Запечена картопля з сиром і зеленню – ніжний і смачний гарнір з простих інгредієнтів. Блюдо легке в приготуванні, ароматне і злегка пікантне. За бажанням, начинку можна додавати різні спеції – від сухого часнику до каррі.
Покроковий рецепт
Дрібно подрібнити пучок кропу.
Змішати рубану зелень з морською сіллю, сиром, прованськими травами, м’яким вершковим маслом і сухим часником – за бажанням. Гарненько перемішати начинку і настояти протягом п’яти хвилин.
Тим часом потрібно очистити і вимити картоплю і висушити паперовими кухонними рушниками і посипати сіллю, прованськими травами і паприкою. Викласти картоплю в змащену маслом форму для запікання і збризнути коренеплід маслом оливи зверху.
Викласти сирну начинку на половинки картоплі і відправити блюдо в духовку на півгодини. Орієнтуватися в часі запікання потрібно на м’якість картоплі і рум’яність сирною “шапочки”.
Страва готова! Залишилося викласти гарнір на тарілку і подавати до столу. Приємного апетиту!