Картопля, запечена спіральками на шпажках

Картопля, запечена спіральками на шпажках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спіральки з картоплі робляться не так складно, як здається на перший погляд. Трохи вправності і цікавий гарнір або перекус готовий!

Покроковий рецепт

Картоплю чистимо, миємо.

Проколюємо довгими шпажками середину картоплин.

Ножем розрізаємо картоплину зверху вниз, спрямовуючи ніж під кутом, щоб вийшла спіраль (ніж стосується шпажки).


Так само робимо з іншими картоплинами. Складаємо їх на деко на пергаментний папір.

Робимо соус для обмазування картоплі: змішуємо майонез або будь-майонезний соус за смаком, додаємо дрібну сіль, перець, соняшникова олія, воду, все добре перемішуємо. Можна додати ще щось, наприклад часник, головне щоб він був не великими шматками, а подрібнений або сухий гранульований.

Пензликом для змащування добре промазуємо спіральки. Ставимо в розігріту духовку приблизно хвилин на 40-50.


Готові картопляні спіральки дістаємо, укладаємо на тарілку, подаємо. Можна подавати як гарнір або перекусу. Приємного апетиту!