Картопляна лазанья з ковбасою
Інгредієнти
Листи лаваша – 1 шт. | |
Картопля – 4 шт. | |
Суха ковбаса – 250 гр. | |
Твердий сир – 300 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Кефір – 100 мл | |
Чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Класична Лазанья – дуже смачне і красиве блюдо, але вимагає багато часу на приготування. Я ж пропоную зробити лазанью з простих продуктів, які доступні абсолютно всім – замість листів для лазаньї будемо використовувати листи лаваша, а для начинки візьмемо улюблений усіма і звичний нам картоплю. Для ситості додамо ароматну ковбаску і, звичайно ж, сир.
Покроковий рецепт
1. Картоплю помити, очистити і відварити до готовності. Розім’яти в досить рідке пюре. Це потрібно для того, щоб листи лазаньї просочилися і стали м’якими.
2. Ковбасу нарізати кубиками. Сир натерти на крупній тертці.
3. Змішати картоплю, ковбасу і сир. Посолити. Поперчити.
4. У мене лист лаваша дуже довгий, тому я його розрізала на три частини. Якщо у вас інший тип лаваша, то потрібно, щоб було три пластини. Одну пластину викладаємо на дно змащеної олією форми. Потім викладаємо половину начинки. Потім кладемо ще один лист лаваша і знову картопляну начинку. Накриваємо останнім листом лаваша.
5. У мисці збовтуємо яйце з кефіром (можна замінити сметаною) і поливаємо зверху лазанью. Форму закриваємо фольгою. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і готуємо 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.
6. Розрізати на прямокутники і подати.