Нову страву з простих продуктів
Інгредієнти
картопля – 700 грам | |
фарш – 700 грам будь | |
цибуля – 2 шт | |
сметана – 200 грам | |
вершкове масло – 50 грам | |
сіль, спеції – за смаком | |
рослинне масло – для смаження |
Начебто нічого незвичайного нема в цьому рецепті, а все одно виходить дуже смачно.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно підготувати картоплю та цибулю – почистити і помити.
Картоплю порізати кубиками, відварити і перетворити в пюре, додавши вершкове масло.
Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до злегка золотистого кольору і додати до нього весь фарш. Фарш обов’язково посолити і додати за смаком спеції.
Приготувати форму. Я беру круглу роз’ємну, але можна брати абсолютно будь-якої форми і матеріалу. Низ форми застелити пергаментним папером і змастити її олією.
Коли пюре охолоне до теплого стану з ним можна починати працювати. Викласти половину картоплі першим шаром у форму. Далі викласти фарш, добре розподіливши його по всій поверхні. І залишилася частиною пюре викласти поверх фаршу, добре розрівнявши. Змастити все сметаною.
Відправити випікатися на 30-40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Все залежить від того, яка духовка.
Після того, як верх зарум’яниться, вийняти і дати постояти хвилин 15-20, тоді запіканка буде добре різатися.
Приємного апетиту!