Картоплю чистимо, миємо і ставимо в киплячу воду варитися до готовності. Готовність картоплі зручно перевіряти ножем — він повинен вільно входити у бульба.
Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до прозорості
Додаємо до цибулі фарш, видавлений через прес часник, сіль. Смажимо близько 20 хвилин, не забуваючи помішувати.
Робимо картопляне пюре. Для цього необхідно додати в гарячий зварену картоплю вершкове масло і молоко, а також сіль, і товкачем або заглибним блендером домогтися однорідної консистенції без грудочок
В жароміцний посуд викладаємо фольгу або спеціальний килимок для запікання. Акуратно викладаємо половину пюре.
На пюре викладаємо фарш
На фарш викладаємо другу частину пюре. Якщо пюре трохи змішається з фаршем, нічого страшного. Тремо сир, змішуємо зі сметаною і змащуємо нашу запіканку зверху
Відправляємо в духовку 180 градусів на 20 хвилин. Виглядає така запіканка дуже апетитно, рекомендуємо подавати з вершковим або грибним соусом.