Картопляна запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю чистимо, миємо і ставимо в киплячу воду варитися до готовності. Готовність картоплі зручно перевіряти ножем — він повинен вільно входити у бульба.

Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до прозорості

Додаємо до цибулі фарш, видавлений через прес часник, сіль. Смажимо близько 20 хвилин, не забуваючи помішувати.

Робимо картопляне пюре. Для цього необхідно додати в гарячий зварену картоплю вершкове масло і молоко, а також сіль, і товкачем або заглибним блендером домогтися однорідної консистенції без грудочок

В жароміцний посуд викладаємо фольгу або спеціальний килимок для запікання. Акуратно викладаємо половину пюре.

На пюре викладаємо фарш

На фарш викладаємо другу частину пюре. Якщо пюре трохи змішається з фаршем, нічого страшного. Тремо сир, змішуємо зі сметаною і змащуємо нашу запіканку зверху

Відправляємо в духовку 180 градусів на 20 хвилин. Виглядає така запіканка дуже апетитно, рекомендуємо подавати з вершковим або грибним соусом.