Дуже простий у виконанні смачний і ситний рецепт.
Інгредієнти
Картопля – 0,5 кг | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Фарш – 200 гр | |
Масло рослинне – 100 мл | |
Майонез – 3 ст. ложки | |
Сметана – 3 ст. ложки | |
Сіль,перець – за смаком |
Ця запіканка готується досить просто, виходить дуже смачною і ситною.Мінімальний набір продуктів. Блюдо виходить симпатичним,самостійне друге гаряче блюдо, можна і гостей до столу подати .
Покроковий рецепт
Картоплю чистимо,миємо.
У жаровню наливаємо рослинне масло,ріжемо картоплю тонкими пластинами і розкладаємо шарами.Всього викладаємо 3-4 шару. Посолити.
На шари картоплі викладаємо шар цибулі,нарізаного півкільцями.
На шар цибулі викладаємо шар фаршу, посолити,поперчити.
Потім знову фарш викладаємо шари картоплі. Посолити.
У жаровню з запіканкою вилити трохи води.
Сметану змішуємо з майонезом і отриманою сумішшю змащуємо верхній шар картоплі.Ставимо в духовку .
Через 50 хвилин запіканка готова.Щоб дізнатися готовність ,можна проткнути виделкою або ножем верхній шар картоплі,якщо м’який,то можна виймати з духовки.Зверху запіканку присипати зеленню.