Святкове блюдо для друзів
Інгредієнти
фарш курячий – 200 гр | |
фарш свинячий – 300 гр | |
картопля – 5 шт | |
спеції – за смаком | |
сметана – 2 ст. л | |
гірчиця – 2 ст. л | |
майонез – 3 ст. л | |
зелений салат – для прикраси |
Ця страва може бути як повсякденним, так і подаватися до святкового столу. Варіацій на тему безліч, але я віддаю перевагу класичний рецепт. А він дуже простий і дуже смачний.
Покроковий рецепт
У першу чергу потрібно підготувати інгредієнти. картопля очищаємо, промиваємо й розрізаємо на невеликі кружальця , товщиною приблизно 0.5 див.
Фарш курячий і фарш свинячий ретельно перемішуємо. Сьогодні я взяла магазинний фарш. Але якщо готувати на святковий стіл віддаю перевагу домашньої заготовка. Для домашнього фаршу потрібна куряче філе й окіст свинячий.
Інгредієнти готові. Переходимо до їх укладенню. Нам знадобиться досить глибока, жароміцний посуд. Дно її змащуємо маслом і посипаємо сухарями (щоб не прилипла.) Першим шаром викладаємо картоплю. Кружечки кладемо поруч один з одним, що б дна не було видно. Зверху картоплю посипаємо спеціями. Це сіль і чорний перець. Другий шар-фарш, рівномірно розподіляємо його по всьому картоплі. Теж солимо і перчимо. Зверху шару наливаємо 100 мл. води.
Наступним етапом буде викладання другого шару картоплі. Його укладаємо в нахлест один на одного. Цей шар так само приправляємо. В даному випадку я кладу паприку і коріандр сушений. Зверху картоплю покриваємо товстим шаром соусу. Готується він просто. Змішуємо сметану, гірчицю і майонез, додаємо гострий перець в порошку і перемішуємо.
Підготовчий етап закінчений. Я перед тим ка поставити блюдо в духовку додаю ще пів склянки води в нього (люблю, що б картопелька була розсипчаста.) Картоплю запікаємо при температурі 180-190 градусів приблизно 25-30 хвилин.
Блюдо готове. Подавати його можна, як на загальному блюді, так і порційно, прикрасивши зеленим салатом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!