Картопляна запіканка з свино-яловичим фаршем

Картопляна запіканка з свино-яловичим фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ця страва може бути як повсякденним, так і подаватися до святкового столу. Варіацій на тему безліч, але я віддаю перевагу класичний рецепт. А він дуже простий і дуже смачний.

Покроковий рецепт


У першу чергу потрібно підготувати інгредієнти. картопля очищаємо, промиваємо й розрізаємо на невеликі кружальця , товщиною приблизно 0.5 див.
Фарш курячий і фарш свинячий ретельно перемішуємо. Сьогодні я взяла магазинний фарш. Але якщо готувати на святковий стіл віддаю перевагу домашньої заготовка. Для домашнього фаршу потрібна куряче філе й окіст свинячий.

Інгредієнти готові. Переходимо до їх укладенню. Нам знадобиться досить глибока, жароміцний посуд. Дно її змащуємо маслом і посипаємо сухарями (щоб не прилипла.) Першим шаром викладаємо картоплю. Кружечки кладемо поруч один з одним, що б дна не було видно. Зверху картоплю посипаємо спеціями. Це сіль і чорний перець. Другий шар-фарш, рівномірно розподіляємо його по всьому картоплі. Теж солимо і перчимо. Зверху шару наливаємо 100 мл. води.

Наступним етапом буде викладання другого шару картоплі. Його укладаємо в нахлест один на одного. Цей шар так само приправляємо. В даному випадку я кладу паприку і коріандр сушений. Зверху картоплю покриваємо товстим шаром соусу. Готується він просто. Змішуємо сметану, гірчицю і майонез, додаємо гострий перець в порошку і перемішуємо.

Підготовчий етап закінчений. Я перед тим ка поставити блюдо в духовку додаю ще пів склянки води в нього (люблю, що б картопелька була розсипчаста.) Картоплю запікаємо при температурі 180-190 градусів приблизно 25-30 хвилин.

Блюдо готове. Подавати його можна, як на загальному блюді, так і порційно, прикрасивши зеленим салатом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!