Очистити картоплю, промити від зайвого крохмалю і обсушити паперовими рушниками. Нарізати картоплю тонкими кухлями з допомогою спеціальної овочерізки.
Викласти половину картопляних скибочок у форму для запікання. Збризнути маслом. Посипати заготівлю перцем і сіллю.
Подрібнити цибулину кубиком. Посипати шматочками овочів картоплю.
Полити картопляний шар густим грецьким йогуртом.
Повторити картопляний шар.
Поверх йогуртового шару викласти скибочки томатів. Вони додадуть страві цікавий аромат і кислинку. Однак, не потрібно додавати занадто багато помідорів, щоб страва не було водянистим. Відправити запіканку в розігрітий духову шафу.
Викласти картопляну запіканку на тарілку гарячої.
Подавати на гарнір до столу. Приємного апетиту!