Картопляна запіканка з тушонкою

Картопляна запіканка з тушонкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю почистити, помити, порізати на довільні шматочки, поставити варитися.

Розігріти сковороду, викласти на неї тушонку, зробити помірний вогонь і залишити її так до тих пір, поки весь жир не розплавиться.

Почистити і помити цибулю, порізати на невеликі шматочки.

Покласти цибулю до тушенке, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою. Залишити так хвилин на 7-10.

Коли картопля звариться, злити з неї воду і потовкти. За бажанням можна додати вершкового масла.

На дно форми спочатку покласти половину картоплі рівним шаром. Зверху викласти тушковане м’ясо з цибулею, максимально рівномірно розподілити по картоплі.

Верхнім шаром зробити другу половину картоплі. Запіканку полити майонезом, так само, можна ще зверху посипати тертим сиром. І поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, запікати.

Запіканка готова, можна трохи остудити, зняти форму і подавати до столу!