Картопляна запіканка з яловичим фаршем в духовці

Картопляна запіканка з яловичим фаршем в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Чистимо картоплю, режим, заливаємо водою, солимо за смаком і варимо до готовності. Воду необхідно злити, додаємо в картоплю молоко і білок яєць, жовток відкладаємо, робимо картопляне пюре.

Беремо яловичину і перекручуємо через м’ясорубку.
Обсмажимо попередньо порізану цибулю і часник на розігрітому рослинному маслі на сковорідці до золотистого кольору. Далі викладаємо фарш, додаємо приправи за смаком і тушкуємо під кришкою до готовності.

Деко для запікання змастимо рослинним маслом. Першим шаром викладаємо половину картопляного пюре, далі викладемо шар з фаршу, посипаємо сухої або свіжої зеленню і половиною тертого сиру. Далі йде шар з решти картопляного пюре і зверху посипаємо залишився сир.

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо 15-20 хвилин до готовності, далі виймаємо запіканку з духовки, змащуємо зверху жовтком і відправляємо назад до утворення красивою золотистої скоринки.
Картопляна запіканка готова, Приємного апетиту!